ATENTAT UZ POMOĆ AUTOBOMBE: Ubijen visoki funkcioner Putinove stranke

Napomenuo je da hitna pomoć i policija rade na licu mjesta.

  • Evropa

  • 07. Okt. 2023  

  • 0

Vladimir Malov, izvršni sekretar stranke Jedinstvena Rusija u Novoj Kahovki, preminuo je od povreda zadobijenih u jutrošnjoj eksploziji automobila u Hersonskoj oblasti, potvrdio je Vladimir Saldo, ruski guverner Hersonske oblasti.

"Danas oko 09:30 dogodila se eksplozija automobila u gradu Nova Kahovka. Izvršni sekretar lokalne sekcije Vladimir Malov, rođen 1957. godine, prevezen je u bolnicu u teškom stanju. Okolnosti incidenta se utvrđuju", ranije je objavio ruski poslanik Igor Kastjukevič, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

Saldo je na svom Telegram kanalu poručio da je riječ o terorističkom napadu.

Napomenuo je da hitna pomoć i policija rade na licu mjesta.

"Zločin će biti rasvijetljen, a počinioci će odgovarati", naglasio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...