ANI SU OD DETONACIJE POPUCALI ORGANI; PLIN CURIO CIJELI DAN U STANU: "Htjela je da upali šporet i onda je sve eksplodiralo"

"Najvjerovatnije je plin curio cijeli dan i kad je htjela da upali šporet sve je eksplodiralo. Zato je detonacija bila toliko jaka".

  • Hronika

  • 21. Feb. 2024  21. Feb. 2024

  • 0

Ana S. (37) preminula je jučer od posljedica povreda zadobijenih u eksploziji plinske boce koja se dogodila u stambenoj zgradi u Paraćinu, a kako saznaje Kurir nesretnoj ženi nije bilo spasa jer su joj od jake detonacije popucali unutrašnji organi, piše Kurir.

"Ljekari su uradili sve što su mogli, ali misija je bila nemoguća. Eksplozija je bila toliko jaka da prosto nisu imali šta da urade da joj pomognu, jer su joj neki organi popucali od detonacije", kaže izvor Kurira i dodaje:

"Najvjerovatnije je plin curio cijeli dan i kad je htjela da upali šporet sve je eksplodiralo. Zato je detonacija bila toliko jaka".

alt

Tragično nastradala Ana S. iz Paraćina (Foto: Facebook)

Kako saznajemo, žena koja živi u stanu iznad Aninog zadobila je povredu glave.

"Komšinicu su ušivali, ali niko drugi nije povrijeđen. Jedna djevojka iz susedne zgrade je ručala kad se sve desilo i cigla joj je uletela kroz prozor, samo pukom srećom joj je prošla iznad glave i nije je pogodila", kaže sagovornik Kurira.

Prema izjavama očevidaca, da podsjetimo, Ana je od siline eksplozije bukvalno izletjela sa terase i pala sa trećeg sprata. Kada je Hitna pomoć stigla, davala je znake života, ali je podlegla teškim povredama.

Praktično svi stanovi u toj zgradi pretrpjeli su velika oštećenja, vrata su izletjela iz futera, a razbijeno staklo svjedočilo je o stravičnoj jačini eksplozije. Oštećeni su i stanovi iz zgrade preko puta, a svi stanari izletjeli su iz njih, u panici.

Uplašeni

Ekspozija je unijela nemir među stanarima ove, ali i susjedne zgrade.

"Popucali su mi svi prozori, staklo je svuda... Ovo nije bila eksplozija već zemljotres", rekla je jedna komšinica jučer za Kurir i dodaje da su svi uplašeni jer se nikada ovako jako nije čula detonacija.

Prema riječima druge komšinice, a kako se vidi i na fotografijama i snimcima, od eksplozije je ostala velika rupa na zidu i maltene je terasa na tom spratu srušena.

"Vrata sa terase su mi pukla, farba popadala, opiljci su svuda, a u nekim stanovima su i cigle! Ogromna je rupa na tom stanu gdje se desila detonacija. To je tako puklo, da sam misla da je negdje pao avion", rekla je naša sagovornica, vidno uznemirena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...