TAHIROVIĆ ODGOVORIO SLAVENU RAGUŽU: "HVO je za UZP presuđen u Hagu, pametnom dosta"

Tahirović kaže da je djelovanje HVO-a u agresiji na Bosnu i Hercegovinu najbolje definisano u Nizozemskoj, odnosno Hagu.

  • Mini market

  • 11. Okt. 2023  11. Okt. 2023

  • 2

Politički vrh zločinačke organizacije, poznatiji kao "haška šestorka", pod čijom je komandom bilo Hrvatsko vijeće odbrane (HVO), za koje Slaven Raguž tvrdi da se borilo protiv Hamasa i Hezbollaha, presuđen je u Haškom tribunalu na 111 godina zatvora. Pametnom dosta, poručio je u svojoj reakciji predsjednik Udruženja svjedoka i žrtava genocida Murat Tahirović na nebulozne tvrdnje predsjednika Hrvatske republikanske stranke (HRS) Slavena Raguža da se "ovdje ne radi o tome ko je uz Izrael, a ko uz Palestinu, već o tome ko stoji uz demokratiju, a ko uz teroriste".

"Drago mi je da je čaršija izišla iz ormara! I da, HVO se borio i protiv Hamasa i Hezbollaha", ustvrdio je Raguž.

U odgovoru Ragužu, Tahirović ističe da je djelovanje HVO-a u agresiji na Bosnu i Hercegovinu najbolje definisano u Nizozemskoj, odnosno Hagu.

"Međunarodni krivični sud, koji su osnovale demokratske zemlje, presudio je udruženi zločinački poduhvat (UZP) hrvatskog vojnog i političkog vrha i na dugotrajne kazne zatvora osudio sami vrh te zločinačke organizacije. Možemo je nazvati i terorističkom, po standardima Zapada.

Nikada niti jedan sud u historiji nije tako demokratičan i tako jasan u identifikaciji dokaza i činjenica kao Haški tribunal, a sve je to pretočio u presude kojima je UZP okarakterisan kao organizacija za masovna ubistva, silovanja, protjerivanja i zatvaranja u logore", poručio je Tahirović Ragužu, prenosi nap.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...