DONALD TRUMP, PRED HISTERIČNOM MASOM: "Nikada neću zaboraviti da nas je Netanyahu iznevjerio..."

Bidenovi izvori tvrde da Trump gura opasne dezinformacije o krizi u Izraelu u trenutku kada bi se zemlja trebala držati zajedno.

  • Svijet

  • 12. Okt. 2023  

  • 1

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump branio je u srijedu svoj rekord da je vladao nacijom četiri godine bez ikakvih novih ratova i kritizirao vanjsku politiku predsjednika Joea Bidena dok svijet gleda kako se u Gazi odvija rat koji je već odnio 2.300 života, potaknut napadom Hamasa na Izrael .

Trump i drugi republikanci pokušali su okriviti Bidenovu administraciju, posebno navodeći puštanje gotovo 6 milijardi dolara zamrznute imovine Iranu, koji podržava Hamas. Dužnosnici uprave insistiraju da novac nije potrošen.

“S pokvarenim Joeom Bidenom imate haos, krvoproliće, rat, teror i smrt. Pogledajte šta se danas događa", rekao je Trump okupljenim pristašama u govoru koji je trajao više od sat i pol u kongresnom centru u West Palm Beachu na Floridi.

Bidenovi izvori tvrde da Trump gura opasne dezinformacije o krizi u Izraelu u trenutku kada bi se zemlja trebala držati zajedno.

"Dok Trump nastavlja lagati o svom dosjeu, predsjednik Biden je fokusiran na pružanje postojane podrške Izraelu i vođenje na globalnoj sceni", rekao je glasnogovornik Bidenove kampanje Kevin Munoz.

Trump je u svom govoru požalio što Izrael nije sudjelovao u operaciji protiv Soleimanija, iranskog generala i zapovjednika snaga Quds.

"Nikada neću zaboraviti da nas je Netanyahu iznevjerio... To je bila strašna stvar. A onda je pokušao preuzeti zasluge za to", kazao je Trump, nazvavši ih 'slabima' i kazavši da bi trebali 'ojačati'.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...