MILAN TEGELTIJA NE PROPUŠTA PRILIKU DA SE DODVORI SVOM ŠEFU: "Borac je na šampionskom putu, Milorad Dodik ima velike zasluge za to"

Tim Vinka Marinovića poražen je na startu šampionata od Željezničara rezultatom 2:0, ali je nakon toga vezao osam uzastopnih pobjeda i zauzima lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH.

  • Sport

  • 13. Okt. 2023  

  • 0

Fudbalski klub Borac na veoma dobar način ušao je u novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tim Vinka Marinovića

Tim Vinka Marinovića poražen je na startu šampionata od Željezničara rezultatom 2:0, ali je nakon toga vezao osam uzastopnih pobjeda i zauzima lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH.

“Želim čestitati igračima i stručnom štabu na odličnim rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone. Kreirali smo novu ekipu. Stiglo je dosta novih igrača i trebalo je vremena da se ekipa uigra. Ipak, njihov kvalitet je nesporan i danas FK Borac ima ekipu sa veoma širokim rosterom. Moram napomenuti da smo do sada postigli čak 23 gola, a primili smo tek šest i to je impozantna statistika za bilo koji klub. Uvjeren sam da ćemo tim intenzitetom nastaviti”, rekao je Tegeltija, a potom dodao:

“Mi smo tek dobili konture ekipe koja bi u narednom periodu, trebalo, ne samo da dominira u Premijer ligi BiH, nego da ostvari iskorak i na evropskoj sceni.”

Tegeltija smatra kako samo dva tima mogu pomrsiti Borcu račune na putu ka tituli prvaka.

“Poštujem sve naše rivale u Premijer ligi BiH, a izdvojio bih Zrinjski i Sarajevo kao naše glavne konkurente za titulu. Sada nam sa njima slijede derbi utakmice i smatram da se radi o veoma kvalitetnim ekipama. Obje utakmice biće zahtjevne i veoma teška, ali ne bježimo od toga da na domaćem terenu preuzmemo ulogu favorita. Smatram da bi te dvije utakmice, ali i ove preostale u seriji derbija koje nas čekaju, mogle da budu prelomne, ne samo u ovom jesenjem dijelu, nego za čitav tok prvenstva. Pozvao bih sve navijače da nas podrže, da budu naš dvanaesti igrač i da se svi zajedno radujemo”, rekao je Tegeltija.

Istakao je kako velike zasluge za uspjeh Borca idu Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske.

“Želim se zahvaliti Miloradu Dodiku na podršci koja je uvijek prisutna i bez koje svi uspjesi, ali i planovi za budućnost ne bi bili mogući. Zahvalnost dugujemo i Vladi RS-a, a ja vjerujem da podrška nadležnih institucija neće izostati ni u narednom periodu jer FK Borac je svojevrsna reprezentacija RS-a”, rekao je Tegeltija u intervjuu za klupsku stranicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...