KUPUJE MEDIJE: Vlasnik Aluminija Kabiri u BiH dovodi izraelske novinare

Vlasnik firme Aluminij Industrija, Amir Gross Kabiri, za hrvatske medije u Hercegovini je potvrdio ono što se dugo šuška po političkim kuloarima – ulagat će u medije, a profesionalni standard koji on zagovara i koji želi nametnuti u BiH osigurat će preko izraelskih novinara koje će uvesti u našu zemlju.

  • Mini market

  • 13. Okt. 2023  

  • 10

Amir Gross Kabiri, vlasnik mostarskog Alumnija, inače blizak režimu Čovićevog HDZ-a, najavio je da kreće u ulaganje u medije. Rekao je to u intervju komentirajući špekulacije da je kupio mostarski portal Dnevnik.ba.

" Bio sam u kontaktu s nekoliko medija diljem BiH, ne samo s Dnevnik.ba. Već sam istaknuo koliko su mediji važni, mediji su čuvari demokracije, zajedno s policijom i pravosuđem", kazao je Kabiri u nastavku velikog intervjua za portal Hercegovina info, piše Stav.ba.

Za njega kao investitora je, kako navodi, važno vidjeti kako se zemlja razvija u liberalnu državu i mjesto gdje mediji mogu biti pravi neovisni mediji.

"Ako se odlučim na taj korak, da se pridružim medijskoj industriji, to će biti samo iz razloga omogućavanja promjena i pružanja prilike za pravo i hrabro novinarstvo, da istinu učini dostupnom javnosti", istaknuo je.

Upitan je gdje će naći radnike za takav medij. Pri tome je pokazao da već ima razrađene planove.

"Imamo nekoliko stranih, izraelskih novinara koji će nam se pridružiti, ne zanima nas samo bavljenje svakodnevnim vijestima, istraživačko novinarstvo je najvažnije. Ono je to koje je pokretač za sudove i tužiteljstva", naveo je Kabiri, koji je inače ima odlične veze sa režimskom strankom na vlasti – Čovićevim HDZ-om.

Inače, "nepristrasni" jevrejski poduzetnik o predsjedniku HDZ-a za Hercegovina info: 

"Bosni i Hercegovini je potrebno kvalitetno i kvalificirano vodstvo. U posljednje 4 godine prepoznao sam nekoliko istinskih vođa koji mogu voditi ovu zemlju, Dragan Čović je jedan od njih. On je iskusan, mudar, liberalan i proeuropski orijentiran. To je ono što je za mene, kao investitora, najvažnije da mogu donijeti odluku o daljnjim ulaganjima, stabilnom političkom okruženju. Bez političke stabilnosti, ova zemlja će imati sporu ekonomiju, i bez jake ekonomije, ova zemlja neće imati svijetlu budućnost. Sve je povezano jedno s drugim. I moja je odgovornost komunicirati s političkim razinama, kako bi i oni razumjeli nužnost određenih promjena, kako bih mogao nastaviti dalje ulagati i privlačiti nove investitore u ovu zemlju, a to je vrlo važno za stabilnost. S osobne strane, predsjednik Čović učinio je mnogo za židovski narod u BiH, kao i jačanje odnosa s Državom Izrael, što je vrlo važno za BiH."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...