PRLJAVA KAMPANJA HRVATSKIH MEDIJA O DEHUMANIZACIJI BOŠNJAKA: Islamofobna, šovinistička tvrdnja kako “Hamas osvaja Bosnu”

Koliko god Okićev tekst bio šupalj i besmislen, on itekako ispunjava cilj. Daje argumente najnovijem mitu, priči o nekakvom svijetlom, križarskom ratu HVO u Bosni i Hercegovini protiv Hamasa za kojeg Evropa tada nije ni čula dok su je Kordić, Blaškić, Praljak i ostali čuvali od podivljalih džihadista

  • Mini market

  • 14. Okt. 2023  

  • 11

Idejnom projektu Miroslava Tuđmana o dehumaniziranju Bošnjaka, njihovom stavljanju u ravan sa teroristima i posljedičnom stvaranju nove Gaze u Bosni Hercegovine od koje će sigurnost Evrope čuvati Hrvatska, svako se malo pridruže ovdašnji hrvatski političari poput Dragana Čovića ili od prije neki dan Slavena Raguža. Danas je još jednu hepo kockicu potpale te sulude, opasne teorije dodao i hrvatski magazin Express u svom novom broju, piše Stav.ba.

Hamas osvaja Bosnu” stoji na naslovnici tog sedmičnika a riječ je o tekstu kojeg, prigodno, potpisuje Raif Okić. U njemu nema ničega ni novog ni istinitog no Express jaše na valu trenda bezuslovne podrške Izraelu pa vidi dobru priliku da poveže katastrofu u Gazi sa Bosnom a Hamas sa Željkom Komšićem zbog njegove prepiske sa izraleskom ambasadorkom za Bosnu i Hercegovinu.

alt

No, koliko god Okićev tekst bio šupalj i besmislen, on itekako ispunjava cilj. Daje argumente najnovijem mitu, priči o nekakvom svijetlom, križarskom ratu HVO u Bosni i Hercegovini protiv Hamasa za kojeg Evropa tada nije ni čula dok su je Kordić, Blaškić, Praljak i ostali čuvali od podivljalih džihadista. To što su u tom UZP boju počinjeni i neki ratni zločini, rušene bogomolje, otvarani koncentracioni logori, to je samo sitnica, neizbježni kolateral. 

“Duh Hamasa, izgleda, zavukao se u najviše razine bosanskohercegovačke vlasti”, piše Okić uvodeći tako hrvatske čitatelje u detalje diplomatskog sukoba na relaciji Komšić – Peleg i onda, u sklopu te price, vraća ih naprasno u 1996. godinu i nekakve analize “tajnog časpisa CIA” o islamskom terorizmu u Bosni i Hercegovini. Nastavlja s pričom o dolasku stranih boraca iz lslamskih zemalja u Bosnu i Hercegovinu tokom Agresije. Jasno, ne podsjećajući da su svi oni došli preko Hrvatske a da su mnogi od njih imali uredne hrvatske dokumente.

alt

Onda Okić nastavlja već dobro utabanim putem povezivanja Muslimanskog bratstva sa Bakirom Izetbegovićem. Jasno, Muslimansko bratstvo spominje se u negativnom kontekstu, a ne kao organizacija koja je na demokratskim izborima, glasovima Egipćanma osvojila vlast sa koje ju je krvavim pučem svrgnuo general Al Sisi.

“Što je moćna CIA još 1996. znala o islamističkom terorizmu na području Bosne i Hercegovine, barem još neko vrijeme, ostat će stroga tajna”, zaključuje svoj tekstić Okić. Ne sumnjamo da će nam on brzo “otkriti” sve te strogo čuvane tajne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...