NOVI UPRAVNI ODBOR KCUS-a PONIŠTIT ĆE KONKURS ZA DIREKTORA: Ovo su dva razloga zašto će to učiniti

Naredna sjednica Upravnog odbora bit će održana za sedam dana

  • Društvo

  • 16. Okt. 2023  

  • 1

Održana je konstituirajuća sjednica Upravnog odbora Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) u u novom sazivu.

Prethodno je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prošle sedmice razriješila dužnosti prethodni Upravni i Nadzorni odbor najveće zdravstvene institucije u FBiH te imenovala nove članove ovih tijela.

Kako smo saznali, na konstituirajućoj sjednici je razmatrano pitanje konkursa za direktora ove institucije koji je raspisao već bivši Upravni odbor.

Ovaj će konkurs na narednoj sjednici, izvjesno je, biti poništen i raspisan novi.

Prema saznanjima Raporta, dva su razloga zbog kojih će konkurs pasti. Prvi je formalne prirode, jer jedan od uvjeta koji na naznačen u konkursu navodno nije u skladu sa zakonskim aktima.

Drugi, također bitan razlog, jeste to što novi Upravni odbor želi da kandidati za direktorsko mjesto mnogo detaljnije i konkretnije prezentiraju svoj program rada, a ne samo da se konkurs objavi forme radi i završi instaliranje podobnih stranačkih kadrova.

Naredna sjednica Upravnog odbora bit će održana za sedam dana.

Tada bi se mnoglo znati i nešto više o statusu aktuelne direktorice Sebije Izetbegović s obzirom na to da se već duže spominje mogućnost njene smjene.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...