SVE AKTIVNIJI NA POLITIČKOJ SCENI: Šta je Igor Dodik danas radio na sastanku koalicionih partnera u Istočnom Sarajevu?

Poznato je da je Igor Dodik često u društvu oca Milorada na raznim događajima, no čini se da je ovo prvi put da je zabilježeno njegovo prisustvo na jednom sastanku

  • Mini market

  • 16. Okt. 2023  

  • 2

Igor Dodik, sin Milorada Dodika, predsjednika entiteta RS i predsjednika SNSD-a prisustvovao je današnjem sastanku delegacija SNSD-a, HDZ-a BiH, te SDP-a, NiP-a i Naše stranke, održanom u Istočnom Sarajevu, piše Raport.ba.

Sin Milorada Dodika, koji je do sada široj javnosti bio poznat više kao vlasnik firmi ili osoba povezana s firmama koje dobijaju višemilionske poslove, ne samo u RS, nego i u FBiH, očigledno se polako, ali sigurno uključuje i u politički život u BiH, a što pokazuje i prisustvo današnjem sastanku.

Igor Dodik, doduše, nije bio "u prvoj postavi" delegacije SNSD-a koja je o aktuelnim temama razgovarala s koalicionim partnerima, ali je sudeći po fotografijama sa sastanka, bio u istoj prostoriji gdje je sastanak održavan.

Na Raportov zvaničan upit SNSD-u, u kojem je svojstvu Igor Dodik bio na sastanku u Istočnom Sarajevu, s delegacijama stranaka koalicije, Ratko Kovačević, portparol SNSD-a i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH za naš portal je kazao:

"Igor Dodik je član Glavnog odbora SNSD-a, SNSD trenutno ima samo dva organa, predsjednika stranke i Glavni odbor, s obzirom na to da smo nedavno održali Sabor, izabrali predsjednika i GO i sada čekamo prvu sjednicu GO, da bismo izabrali ostatak rukovodstva", kazao je Kovačević.

Nije poznato da li je Igor Dodik prvi put izabran u neki organ SNSD-a, jer o tome nema dostupnih informacija, no uistinu je na spisku Odbora izabranog 30. septembra ove godine.

Također, ostalo je nejasno zbog čega je od 486 članova Glavnog odbora, koliko ih je navedeno na zvaničnoj internetskoj stranici SNSD-a, odlučeno da u delegaciji koja je prisustvovala današnjem sastanku bude upravo sin Milorada Dodika, Igor.

Poznato je da je Igor Dodik često u društvu oca Milorada na raznim događajima, no čini se da je ovo prvi put da je zabilježeno njegovo prisustvo na jednom sastanku i to baš na onom o kojem se unutar koalicije na državnom nivou BiH razgovaralo o veoma važnim pitanjima i u trenutku kada se traže kompromisna rješenja za brojna pitanja od važnosti kako za ona unutrašnja u BiH, tako i za evropski put naše zemlje.

alt

Igor Dodik u drugom redu ispred Suda BiH (Foto: Samir Saletović/SB)

Zanimljivo je da iznenadno pojavljivanje Igora Dodika na političkoj sceni u BiH, korespondira s nedavnom izjavom Momčila Mandića, bivšeg ministra pravde i unutrašnjih poslova Republike Srpske koji je uoči Sabora SNSD-a održanog 30. septembra ove godine rekao da je “Dodiku vrijeme da se povuče iz politike, da je osvetoljubiv, te da bi stranku trebalo da prepusti mlađim ljudima kao što je njegov sin Igor”.

Dodik je tu izjavu, za medije komentirao riječima, da će ga sin zamijeniti ako tako odluči SNSD-e .

Znače li prvi koraci Igora Dodika na političkoj sceni u BiH i njegove prve korake na putu ka "nasljeđivanju" SNSD-a od oca Milorada, naravno odlučit će SNSD, kako to reče otac Igora Dodika, ali ovaj na čelu s Miloradom Dodikom, Igorovim ocem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...