ŠOKANTAN ISTUP ŽELJANE ZOVKO: „Komšić je na krilima priče džihadizma i ekstremizma dobio i osvojio treći mandat. Ne postoji potreba za ekstremnim bošnjačkim političarem…“

-Njemu odavno nitko nije uspio pokazati vrata. On je najveća pogreška i uteg Bošnjacima i međunarodnoj zajednici koja ga još uvijek drži i trpi tu, kazala je Zovko.

  • Vijesti

  • 18. Okt. 2023  

  • 32

Europarlamentarka HDZ-a Hrvatske Željana Zovko gotovala je u emisiji "1 na 1" na HTV-u i ponovo iznijela niz optužbi na račun  predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

-Prva i osnovna poruka koja je izašla iz EPP-a, od predsjednice Europskog parlamenta i predsjednice Europske komisije bila je oštra osuda terorističkog čina i masakra koji je Hamas učinio s civilima. Taj pogrom koji se desio je naišao na veliku osudu i veliko suosjećanje s Izraelom. Odmah je izvješena izraelska zastava na sjedištima EP-a i EK-a, rekla je Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu.

Osvrnula se i na reakcije pojedinih europskih zemalja.

-Izuzetna frustracija, tuga i razočarenje da se politizira nešto što je čin za najveće osude, rekla je Zovko.

Smatra da su neki propustili priliku da pokažu žaljenje i suosjećanje s izraelskm narodom. 

- Banalizirali su čitavu priču organizacijom prosvjeda kao znak potpore Palestincima, što je naišlo na svaku osudu. Mi vidimo da se u Francuskoj dogodio teroristički čin, što ukazuje da se konačno mora adresirati pitanje antisemitizma koje je goruće pitanje u EU-u, istaknula je Zovko.

“On je tu samo kao figura, trbuhozborac svega radikalnoga što sprječava BiH da ide ka putu pomirenja, raščišćavanja povijesne istine i svega što je dovelo do razdvajanja zajednica u BiH.”

Zovko o Komšiću


Zovko je komentirala izjavu Željka Komšića o napadu Hamasa.

- Taj je isti Komšić je na krilima priče džihadizma, priče ekstremizma, dobio i osvojio treći mandat. Ne postoji potreba za ekstremnim bošnjačkim političarem jer ga on dobro zamjenjuje, rekla je Zovko.

-Taj isti Komšić nije nikada osudio ritualna ubojstva Hrvata u srednjoj Bosni, nikada nije pozvao da se do kraja istraže odvođenja i ubojstva Hrvata u Bugojnu, nikada nije potegnuo pitanja što se dogodilo u dolini Neretve, nikada nije potegnuo pitanje o postavljanje bombe u Mostaru 1997., kazala je ona.

-Komšić relativizira patnju i progon Hrvata iz BiH i pokušava je gurnuti u zaborav kako se ne bi ispitali zločini za koje su odgovorni oni koji su njega doveli na poziciju člana Predsjedništva BiH.

Nikada nije ništa politički ostvario niti je njegova stranka nešto posebno ostvarila. On je tu samo kao figura, trbuhozborac svega radikalnoga što sprječava BiH da ide ka putu pomirenja, raščišćavanja povijesne istine i svega što je dovelo do razdvajanja zajednica u BiH, rekla je Zovko.

-Svojim istupima ponižava i banalizira instituciju člana Predsjedništva. Komšić sablaznim jezikom koji koristi spušta BiH na razinu čaršijskog govora. Vas funkcija obvezuje da se ponašate sukladno njoj. Ako se ne ponašate, apsolutno nije primjereno da sjedite na tom mjestu. Njemu odavno nitko nije uspio pokazati vrata. On je najveća pogreška i uteg Bošnjacima i međunarodnoj zajednici koja ga još uvijek drži i trpi tu, kazala je Zovko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...