BEĆIROVIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM PALESTINE: "Ubijanje nedužnih civila i nasilje neprihvatljivi su za BiH"

Bećirović je najoštrije osudio ubijanje nedužnih civila i u svim prethodnim napadima na Bliskom istoku.

  • Vijesti

  • 19. Okt. 2023  19. Okt. 2023

  • 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s ambasadorom Države Palestine u BiH Rezekom Rezeq Namoorom o trenutnoj situaciji na Bliskom istoku.

 Ambasador Namoora zahvalio se Bećiroviću na državničkom ponašanju i stavovima, kao i na hrabroj i moralno ispravnoj politici. On je naglasio da narod Palestine cijeni odgovorne stavove Bećirovića. 

Tokom razgovora Bećirović je izrazio duboko saučešće porodicama žrtava, narodu Palestine i predsjedniku Države Palestine Mahmudu Abasu (Mahmoud Abbas) zbog brojnih nevinih žrtava u Gazi. Ponovo je osudio brutalni napad na Al-Ahli Arabi Baptist bolnicu u Gazi u kojem su ubijeni nevini civili, među kojima je i veliki broj djece i žena.

Bećirović je najoštrije osudio ubijanje nedužnih civila i u svim prethodnim napadima na Bliskom istoku, a što je i javno saopćio 8. i 18. oktobra 2023. godine. Ubijanje nedužnih civila, nasilje i svaki oblik terorizma neprihvatljivi su za Bosnu i Hercegovinu.

Iznio je opredjeljenje BiH za rješavanjem svih sporova mirnim putem, uz poštovanje načela međunarodnog prava. Bosna i Hercegovina podržava sve konstruktivne napore koji se čine u pravcu mirnog okončanja sukoba na Bliskom istoku, uspostavljanja trajnog mira i stvaranja dvije države, Izraela i Palestine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...