RAZMATRANJE REZOLUCIJE O GENOCIDU: Munira Subašić i Emir Suljagić obraćaju se u UN-u 29. aprila

"Došle smo u UN da poručimo da se ne smiju zaboraviti žrtve genocida i upozorimo svijet da ne dopusti novi zločin poput onoga u Srebrenici 1995.", navodi se u objavi profila Majke Srebrenice

  • Politika

  • 27. Apr. 2024  

  • 0

Predsjednica Udruženja 'Majke Srebrenice' Munira Subašić i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić otputovali su u New York gdje će se 29. aprila obratiti u UN-u povodom razmatranja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a. Domaćin te posjete bit će ambasador i šef Misije BiH pri UN-u Zlatko Lagumdžija.

Iako je došlo do pomjeranja razmatranja i glasanja o Rezoluciji umjesto 2. maja za kasniji termin u mjesecu maju, bit će ovo prilika da Subašić i Suljagić pred UN-om iznesu zašto je potrebna rezolucija kao i zašto bi 11. juli trebao biti Međunarodni dan genocida u Srebrenici.

"Došle smo u UN da poručimo da se ne smiju zaboraviti žrtve genocida i upozorimo svijet da ne dopusti novi zločin poput onoga u Srebrenici 1995.", navodi se u objavi profila Majke Srebrenice na X-u.

Uz to je objavljen prateći dokument najave obraćanja 29. aprila čija je autentičnost potvrđena Patriji.

Više država prihvatilo je konsponzorstvo Rezolucije dok traje pokušaj Srbije da se Rezolucija ne usvoji i da za nju glasa što manji broj zemalja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...