KADA ZLO DOBIJE LJUDSKI OBLIK: Ovo samo liči na čovjeka, a ustvari je krvoločna zvijer, ubica i psihopata iz horor filmova (VIDEO)

“Izbrišite njih, njihove porodice, majke i djecu. Ove životinje više ne mogu živjeti. Svaki Jevrej sa oružjem treba da izađe i ubije ga. Ako imate komšiju Arapa, nemojte čekati, idite u njegovu kuću i ubijte ga", poručio je 95-godišnji monstrum koji je i sam učestvovao u ubistvu 100 palestinske djece i žena 1948. godine u trenutku nastanka Izraela

  • Svijet

  • 20. Okt. 2023  20. Okt. 2023

  • 2

Ezra Yachin, 95, jedan je od više od 300.000 vojnih rezervista koje je Izrael mobilizirao otkako je prije nedelju dana izbio rat s Hamasom u Gazi.

Yachin neće biti uključen u borbe, već će umjesto toga služiti za "motivaciju" vojnika, prema nedavnim izvještajima.

"Budite trijumfalni i dokrajčite ih i ne ostavljajte nikoga za sobom. Izbrišite sjećanje na njih", rekao je Yachin dok se ove sedmice obraćao izraelskim trupama, u videu koji je od tada postao viralan.

Izbrišite njih, njihove porodice, majke i djecu. Ove životinje više ne mogu živjeti. Svaki Jevrej sa oružjem treba da izađe i ubije ga. Ako imate komšiju Arapa, nemojte čekati, idite u njegovu kuću i ubijte ga."

Dodao je da "nema isprike", jer bi Hezbollah "mogao napasti iz zraka" i "ovdje bi nas Arapi mogli napasti".

Yachin je bio član milicije Lehi, koja je činila zločine prije stvaranja države Izrael 1948. godine.

Bio je uključen u masakr u Deir Yassinu 9. aprila 1948., kada su milicije koje su pripadale skupinama Lehi i Irgun išle od kuće do kuće, ubivši više od 100 ljudi u malom palestinskom selu u blizini Jeruzalema, uprkos tome što su pristali na ranije primirje. Mnogi od ubijenih bili su žene, djeca i starci. Masakr je, među ostalim zločinima, doveo do prisilnog protjerivanja stotina hiljada Palestinaca iz njihove domovine u onome što će postati poznato kao Nakba ili katastrofa.U intervjuu za Jewish Press 2020., Yachin je rekao da je njegova jedinica Lehi pozvana da izvrši napad na Deir Yassin. 

"Selo je bilo skrovište terorista. Ljevičarski historičari tvrde da smo nemilosrdno i s predumišljajem poklali stanovnike sela, uključujući žene i djecu. To uopće nije bilo tako. Istina je da su žene i mladići ubijeni, ali to je bilo zato što su služili kao borci", kazao je tada Yachin.

Palestinci u Gazi upozorili su da bi planovi za otvaranje ljudskog koridora i preseljenje civila u egipatsku regiju Sinaja bili slični "drugoj Nakbi".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...