VUČIĆ BRANI DODIKA OD AMERIKANACA JALOVOM IRONIJOM: "Junaci, uvedite sankcije i Dodikovim unucima"

Osvrćući se na odluku Ministarstva finansija SAD-a da stave na "crnu listu" Igora i Goricu Dodik, sina i kćerku predsjednika RS-a, Vučić je dao sarkastičan komentar na najnoviji potez Washingtona.

  • Politika

  • 21. Okt. 2023  21. Okt. 2023

  • 10

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ironično poručio Sjedinjenim Američkim Državama da uvedu sankcije i unucima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Osvrćući se na odluku Ministarstva finansija SAD-a da stave na "crnu listu" Igora i Goricu Dodik, sina i kćerku predsjednika RS-a, Vučić je dao sarkastičan komentar na najnoviji potez Washingtona.

"Čestitam vam na hrabrosti, junaci. Svaka vam čast, kakvi ste junaci. Vidite da i unucima uvedete sankcije", rekao je Vučić.

Vučić se danas obratio članovima Srpske napredne stranke u Šapcu, gdje vladajuća stranka u Srbiji proslavlja 15 godina od osnivanja.

Američke vlasti su Goricu i Igora Dodika označili kao osobe koje olakšavaju koruptivne radnje u RS-u, a da se time izvlači javni novac u svrhu ličnog bogaćenja i bogaćenja svoje porodice. Napomenuli su da je Milorad Dodik odgovoran za antiustavni prijenos nadležnosti sa državne vlasti na entitetsku vlast te da je bogatstvo stekao, kako su naveli, mitom i korupcijom.

Ukazali su da je Milorad Dodik zaslužan za veće učešće kćerke i sina u političkim aktivnostima te da je to uzrokovalo zabrinutost da RS sve više nalikuje na Dodikovu porodičnu firmu. Ocijenili su da to negativno utječe na osiguravanje stranih investicija u ovom entitetu. Tvrde da su pojedini odustali od finansijske pomoći RS-u, jer su vjerovali da će ta pomoć završiti kod Dodika i njegove porodice.

I Igora Dodika smatraju odgovornim za, kako su naveli, podmićivanje zvaničnika, članova biračkih odbora i posmatrača kako bi SNSD pobijedio na izborima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...