NEVIĐENA CENZURA: Seada Ramovića prekinuli kada je počeo govoriti o Palestini (VIDEO)

"Južna Afrika je prošla kroz aparthejd, Palestina prolazi kroz isto. To sam rekao i oni su to prekinuli", poručio je.

  • Sport

  • 22. Okt. 2023  

  • 0

Sead Ramović, trener rođen u Njemačkoj, a porijeklom iz Novog Pazara, koji trenutno fudbalski hljeb zarađuje u TS Galaxyju iz Južne Afrike, požalio se na medijsku cenzuru kada je želio progovoriti o izraelsko-palestinskom sukobu, piše Faktor.ba.

Kada je Ramović poslije utakmice s Mamelodi Sundowsnom želio progovoriti o stvarima koje se dešavaju u Palestini, njegov intervju je prekinut. 
 

"Istina je, pitao sam SuperSport prije nego što se utakmica završi mogu li nešto reći o stvarima koje se dešavaju u Palestini", rekao je Ramović.

"Nisu mi dopustili. Kazao sam da ne želim govoriti o utakmici i nastavio sam govoriti o incidentu u Palestini, a oni su to prekinuli i pustili kadrove s tribina", dodao je on.

Vlasnik TV prava SuperSport saopćio je da je na njihvoj platformi zabranjeno govoriti o toj temi, s obzirom na to da su fokusirani samo na sport.

"Samo sam želio kazati da su naše molitve s narodom Palestine i da je predsjednik Južne Afrike rekao da smo protiv bilo kakve vrste nasilja. Južna Afrika je prošla kroz aparthejd, Palestina prolazi kroz isto. To sam rekao i oni su to prekinuli", poručio je.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja u izraelskim napadima na Pojas Gaze poginulo je 4.385 osoba, među kojima 1.756 djece i 1.000 žena.

Izraelsko Ministarstvo zdravlja u nedjelju je saopćilo da broj smrtnih slučajeva u Izraelu iznosi oko 1.400, a povrijeđenih 5.132.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...