TRUMP NIJE JEDINA PRIJETNJA: Demokrata želi smijeniti Bidena na izborima, već je počeo kampanju

"Jesam. Moram", rekao je Phillips

  • Svijet

  • 27. Okt. 2023  

  • 0

Zastupnik Dean Phillips iz Minnesote odlučio je izazvati predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Bidena za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, lansirajući svoju kampanju 2024. u petak ujutro u New Hampshireu.

Phillips je podnio zahtjev za učešće na primarnim izborima u državi.

"Jesam. Moram", rekao je Phillips za CBS Mornings, na pitanje ulazi li u demokratsku utrku.

U intervjuu je Phillips (54) rekao da se divi Bidenu (80), ali vjeruje da je vrijeme da nova generacija demokrata vodi stranku, posebno s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom koji je potencijalno spreman postati republikanski predsjednički kandidat.

Phillips je rekao da je proučio podatke ankete i da je zabrinut zbog mogućnosti da Trump pobijedi Bidena, ako izbori 2024. završe kao revanš utrke 2020. godine.

Tada je Biden pobijedio Trumpa, kao aktuelnog predsjednika.

“Mislim da je predsjednik Biden napravio spektakularan posao za našu zemlju. Ali ne radi se o prošlosti. Ovo su izbori o budućnosti", poručio je Phillips.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...