JELENA TRVIĆ APELUJE: "Sistem za hitno obavještavanje o nestaloj djeci potreban i BiH"

"Apelujem na donosioce odluka da ovo pitanje shvate ozbiljno..."

  • Politika

  • 30. Okt. 2023  30. Okt. 2023

  • 0

Želim da podijelim sa vama nešto što nema veze sa politikom, ali nešto na šta političke odluke mogu da utiču. Naime, radi se o sistemu za hitno obavještavanje o nestaloj djeci, koji je nedavno uspostavljen i u Srbiji, pod nazivom „Pronađi me“, a ovaj sistem postoji i u mnogim zemljama svijeta, ali u BiH ne postoji, poručila je predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić.

Ona je uputila apel prema predstavnicima svih nivoa vlasti da ubrzaju sve procedure i donesu sve neophodne akte, kako bismo uspostavili ovaj sistem i u BiH.

"U slučaju nestanka djeteta, mrežni operateri i TV emiteri dužni su da prekinu svoje programe i da cjelokupnu javnost obavijeste o nestanku djeteta, čime se u velikoj mjeri povećavaju šanse da dijete bude pronađeno, što je pokazala praksa i iskustvo ovih sistema koje postoji u mnogim drugim zemljama. Apelujem na donosioce odluka da ovo pitanje shvate ozbiljno, kao pitanje iznad svih nas i da u najskorijem vremenu jedan ovakav sistem imamo i u BiH, u korist naše djece", zaključila je predsjednica Narodnog fronta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...