JELENA TRIVIĆ ODLUČILA: "Narodni front odbacuje izborni zakon koji gura Dodik"

Dodala je da poslanici Fronta nisu podržali ovaj zakon ni u nacrtu.

  • Politika

  • 13. Apr. 2024  

  • 0

Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, istaknula je danas za Fenu kako je više puta naglasila da njezina stranka neće podržati Izborni zakon koji gura predsjednik RS Milorad Dodik.

Dodala je da poslanici Fronta nisu podržali ovaj zakon ni u nacrtu.

“Uopšte nije izvjesno da li će taj Dodikov Izborni zakon biti primijenjen, ali mi po njemu sigurno nećemo izaći na izbore.”, poručila je Trivić.

Trivić ističe da su stranke na vlasti na nivou BiH imale godine da usvoje tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, ali to nisu učinile.

“Nisu to uradile, pokušali su da nas zavuku u april, pa da onda kažu “eto nema vremena da se donosi novi Izborni zakon BiH, idemo po starom”. Praktično su SNSD i HDZ primarno dali u ruke (visokom predstavniku Christianu) Schmidtu Izborni zakon BiH da nameće izmjene jer oni to nisu uradili kroz redovnu parlamentarnu proceduru. Mi želimo fer i poštene izbore, a to da ih Dodik organizuje i sprovodi, a da budu fer i pošteni je kao vjerovati u Djeda Mraza. Svakako to ne možemo prihvatiti.”, rekla je Trivić.

Najavila je i posebnu sjednicu Narodne skupštine RS za narednu sedmicu, na kojoj će se odlučiti o posebnom Izbornom zakonu RS. Prema ovom zakonu, lokalni izbori ove godine trebali bi se održati izvan nadležnosti Centralne izborne komisije BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...