POLICIJSKA AKCIJA NA SOKOCU: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo švedskog državljanina u sarajevskom naselju Stup, potraga za drugim napadačem…

Drugi napadač je u bijegu i za njim se još traga.

  • Vijesti

  • 01. Nov. 2023  01. Nov. 2023

  • 1

Pripadnici PU Sokolac sinoć su na području ove opštine uhapsili jednu osobu koja se dovodi u vezu sa ubistvom Harrisa Österdahla u sarajevskom naselju Stup.

Riječ o državljaninu Švedske. 

Pronađeno je vozilo, a ovaj muškarac je predat u nadležnost MUP-a KS.

Drugi napadač je u bijegu i za njim se još traga.

Podsjećamo, sinoć u sarajevskom naselju Stup, na lice mjesta su došle dvije maskirane osobe sa sportskim torbama u kojim se nalazilo automatsko oružje.

Na licu mjesta nisu ostale čahure, pa se može može zaključiti da je riječ o profesionalcima.

Podsjetimo, muškarac koji je ubijen na Stupu u Sarajevu je švedski državljanin Harris Österdahl, koji je poznat po brojnim krivičnim djelima, a njihovi mediji navode da je i vođa narko mreže.

Ovaj državljanin Švedske najvjerovatnije ima 30 godina, prema podacima švedske policije. Zajedno s bratom Dennisom se bavi prodajom narkotika, za šta su i osuđivani. Švedski mediji navode da je Harris Österdahl vođa narko mreže "Profit" te da je prije pet godina posljednji put osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i to zbog organizovanja narko lanca.

Osim toga je, zajedno s bratom, bio osuđivan i zbog prekršaja o korištenju oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje te korištenja Facebooka za prodaju droge i kućnu dostavu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...