VUČIĆ U NERVOZI: "Do 2027. godine neće biti drugih izbora, određujemo sudbinu 17. decembra"

Istakao je i kako Srbija zaostaje za Hrvatskom po kvaliteti života između četiri i šest godina

  • Regija

  • 05. Nov. 2023  

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je večeras na televiziji Tanjug povodom jubileja 80. godina postojanja Novinske agencije Tanjug.

Kako je istakla voditeljica u godini kada Tanjug obilježava 80 godina rada, Vučić obilježava 30 godina političkog života.

On je u intervjuu za Tanjug rekao da ne može na svaku riječ istog sekunda da odgovara.

"Ove uvrede na račun porodice, ovdje sam govorio može li moja reakcija da bude brza ili ne. O vašem zanimanju ne znam previše i sebi dajem da ne budem saglasan sa konstatacijama koje sve više pravite. Ali vijest uvijek sagledam i na to odgovorim", rekao je Vučić.

On je rekao i da nije odmah odgovorio na napade na njegovu porodicu, jer je u pitanju porodica.

"Rekli su i da mi je otac taj i taj, da sam ubica, da sam ubio Olivera Ivanovića, svaki put su lagali. Tri godine su govorili da sam bio glavni akter u aferi Jovanjica. I dan danas ne znam gdje je to i kako je neko mogao da izmisli. Na kraju sve dođe na svoje mjesto. Neko kaže da je to kosmička pravda, ali postoje stvari, za koje kažu pravoslavci Bog podesi, ali vjerujem da se rad i istina isplate", rekao je Vučić.

On je istakao da se otvoreno bori da pomogne listi "Srbija ne smije da stane".

Vučić je rekao da do 2027. godine neće biti drugih izbora i da Srbija 17. decembra odlučuje o svojoj sudbini.

"Isturio sam sebe zato što smatram da ovo jesu odlučujući izbori i da je strašno važno kako će se završiti ovi izbori. Zato što do 2027. godine neće biti drugih izbora, sem negdje lokalnih u nekim opštinama i gradovima. Dakle, mi svoju sudbinu određujemo 17. decembra. Ovo nije nikakav fatalistički ili kakav hoćete pristup, ovo je objektivno sagledavanje situacije", rekao je Vučić za Tanjug.

Istakao je i kako Srbija zaostaje za Hrvatskom po kvaliteti života između četiri i šest godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...