STEVANDIĆ IZGUBIO ŽIVCE PRED KAMERAMA: „Ako oni misle da smo mi problem, evo mi ćemo svi dati svoje političke glave. Podnijećemo ostavke…“

On ističe da glave funkcionera Republike Srpske žele ne zbog njih, nego zbog imovine.

  • Politika

  • 06. Nov. 2023  

  • 5

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić kaže za ATV da je visoki predstavnik Christian Schmidt problematična ličnost sa zadatkom da Republici Srpskoj otme imovinu.

"Mi iz Republike Srpske smo otpočetka bili oprezni sa Schmidtom. Čim šalju čovjeka bez legitimiteta i čim takav čovjek pokušava da se naturi da se iza toga nešto krije. Krio se napad na imovinu Republike Srpske. Čim smo izrazili tu sumnju brzo smo pronašli podatke zašto je on problematičan. To je čovjek koji je smijenjen kao ministar poljoprivrede u Njemačkoj zato što je koristio kancerogene i otrovne pesticite koji su trovali njemačku zemlju. On je to pokušao da proturi kao da se time štite pruge i šine na željeznici. Međutim, to je po okolinu bilo katastrofalno i ti su pesticidi zabranjeni, a Schmidt je smijenjen. Na ideološkom planu smo vidjeli da je on čovjek koji se nije odrekao nasljeđa nacizma.

On je pokušao da rehabilituje pilota koji je bio Geringov prijatelj i koji je imao najveća odlikovanja od Hitlera. Nosio je vijence na njegov grob javno, a poslije toga se nije odrekao ni djelovanja brdskih divizija koje su nacistička formacija. Kasnije je u ministarstvu odbrane gdje je Schmidt jedno vrijeme bio sekretar, a odakle je takođe smijenjen, donesena odluka da se po tim ljudima ne mogu zvati današnje njemačke formacije", kaže Stevandić.

"Nesporno je da je on dobio podršku nekoliko ambasada moćnih zemalja da se preko te imovine mi obesmislimo. Ako je taj izmišljeni sukob koji je kulminirao tim da se Dodik privede, uhapsi i osudi, da mi svi dobijemo sankcije, a u čemu nisu uspjeli jer sve institucije funkcionišu. Ako oni misle da smo mi problem, evo mi ćemo svi dati svoje političke glave. Podnijećemo ostavke, pa neka ovi ambasadori koji kažu da rade u interesu naroda učestvuju u kampanji i stanu iza svojih favorita, pa ćemo vidjeti koga će narod izabrati".

Stevandić tvrdi da rukovodstvo RS-a nije problem i da je Dodik samo alibi da bi se Republika Srpska obezglavila i da joj se otme imovina.

"Nismo spremni da budemo previše liberalni i elegantni u ovom ružnom vremenu. Sve mora da se kontroliše. Moramo biti zabrinuti kako će naša zemlja da prođe kroz krizu", kaže Stevandić.

On ističe da glave funkcionera Republike Srpske žele ne zbog njih, nego zbog imovine.

"Napišite da je imovina Republike Srpske neprikosnovena i mi odmah podnosimo ostavke. Borimo se za imovinu, a ne za sebe", kaže Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...