VOJNO KRILO HAMASA SE HVALI: "Uništili smo 27 izraelskih vojnih vozila u posljednjih 48 sati"

Hamasovci kažu da se borbe sa Izraelcima nastavljaju

  • Svijet

  • 06. Nov. 2023  

  • 0

Vojno krilo Hamasa, Brigade Al-Qassam, saopštilo je da je 27 vojnih vozila izraelske vojske potpuno ili djelimično uništeno tokom sukoba u Pojasu Gaze u posljednjih 48 sati.

Abu Obaida, glasnogovornik Brigada Al-Qassam, istakao je na Telegram nalogu da nastavljaju borbe sa izraelskim snagama koje su ušle u Pojas Gaze kopnenim putem.

Dodao je da su samo u posljednjih 48 sati potpuno ili djelimično uništili 27 izraelskih vojnih vozila.

Istakao je također da su izveli napade na neprijateljske snage sa desetinama minobacačkih granata i ušli u direktan sukob, nanijevši im ogromne gubitke, javlja Anadolija.

Izraelska vojska još se nije oglasila nakon izjava Abua Obaida.

Izraelska vojska pokrenula je vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra.

Najmanje 10.022 Palestinca, među kojima 4.104 djece i 2.641 žena, ubijeno je u izraelskom bombardovanju u Pojasu Gaze. Prema zvaničnim podacima, broj poginulih u Izraelu je oko 1.600.

Osim velikog broja žrtava i masovnog raseljavanja, osnovne zalihe su pri kraju za 2,3 miliona stanovnika Gaze zbog izraelske opsade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...