DRAMA U HRVATSKOJ: U Zagrebu četvrti slučaj trovanja –„Izbjegavajte sva gazirana pića. Pijte samo…“!

"Brine me slučaj otprije dva mjeseca", kazao je Ostojić.

  • Regija

  • 08. Nov. 2023  

  • 0

U Zagrebu se pojavio i četvrti slučaj trovanja gaziranim pićem. Rajko Ostojić, bivši ministar zdravstva RH govorio je za RTL TV.

"Sad sam vidio pacijenta, klinički izgleda dobro. Svjestan je rizika i što se može dogoditi. Na gastroskopiju će ići za dva sata. Treći pacijent, kolega Bradić mu je napravio gastroskopiju. Blage su upalne promjene. Za četvrtog pričekajmo nalaze. Vratio bih se na preventivu. Upravo je to molba. Svjestan sam da postoje i djeca koja uživaju u bezalkoholnim gaziranim pićima - maknite to. Ne treba paničariti, situacija može biti i ozbiljna, postoje različita pakiranja. Apelirao bih da se uključi i forenzika Vučetić"

Ko je zakazao? U subotu se pojavio prvi slučaj, a za sve smo doznali iz WhatsApp poruka?

"Ne mogu to govoriti, ja sam predstojnik klinike. Stavljeni su u pripravnost liječnici i sestre. Ne paničariti. Izbjegavajte sva gazirana pića. Pijte običnu komunalnu vodu. Zagrebačka je super, dalmatinska također, primorska, lička… Ako išta Hrvatska ima-ima sjajnu vodu. Pustimo je li itko kriv - ostavimo to drugima. Nećemo politiku u ovu butigu".

"Brine me slučaj otprije dva mjeseca. Tom pacijentu se rade mužiranja jednjaka, došlo je do tako jake upale, korozije da se stvorilo vezivo koje je suzilo jednjak koji kolege moraju proširivati…".

Može li se ustanoviti da su svi slučajevi povezani?

"Osim HZJZ-a, preporučam Vučetić 'as soon as possible'. Naravno, uputa pacijentima, osim da ne pijete - ako ne daj Bože popijete - provjerite okus, ispljunite. Nemojte konzumirati vodu, mlijeko. Može doći do gore reakcije".

Što se mome tijelu događa kad popijem takvu kiselinu?

"Ne daj Bože da se ikome više desi. Može se desiti svašta, od upalnih promjena, žarenja, paljenja, neizdržive boli koja imitira infarkt. Odmah prestati piti, odmah u bolnicu… Ne voda, ne mlijeko, ne soda bikarbona, ne znamo je li kemija unutra, može doći do izrazitog pogoršanja kliničkog stanja", kazao je doktor Ostojić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...