SUSRET U PARIZU: Bećirović dobio podršku Macrona za očuvanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta BiH (VIDEO)

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine borave u Parizu gdje su se sastali sa predsjednikom Republike Francuske Emmanuelom Macronom.

  • Vijesti

  • 09. Nov. 2023  09. Nov. 2023

  • 2

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je rekao da je poslije dugo vremena BiH u fokusu pažnje i poslije dugo vremena imamo priliku da razgovaramo sa najvažnijim evropskim i svjetskim liderima. 

"Posebno je važno da sam danas od predsjednika Francuske, najmoćnije vojne sile u Evropskoj uniji, dobio čvrstu podršku očuvanju nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine", kazao je Bećirović.

Istakao je da je ohrabren porukama predsjednika Macrona, a posebno najavom konkretne pomoći koja će tek uslijediti. Dodao je da nastavljamo sa intenzivnim aktivnostima jačanja odnosa sa našim strateškim saveznicima.

"Predsjednika Republike Francuske sam informirao da je Predsjedništvo BiH spremno za produbljivanje saradnje i da je podržalo angažmana francuske agencije za razvoj u Bosni i Hercegovini, rekao je Bećirović i podsjetio da smo u Francusku izvezli 389 miliona KM.

Uvoz je oko 500 miliona KM i želimo ojačati vanjskotrgovinsku razmjenu, kao i da privučemo francuske investitore u Bosnu i Hercegovinu. Također, naš interes je da ojačamo interes da ojačamo saradnju u oblasti odbrane, pravosuđa i sigurnosti. Naša je zadaća graditi savezništvo Bosne i Hercegovine i Francuske", kaže Bećirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...