HEJ, JOE: Gotovo polovica ispitanih demokrata ne podržava Bidenov govor o...

Od onih koji to ne odobravaju, 65 posto kaže da SAD previše podržava Izrael.

  • Svijet

  • 10. Nov. 2023  

  • 2

Gotovo polovina demokrata ne odobrava način na koji predsjednik Joe Biden rješava sukob Izraela i Hamasa, prema novoj anketi Centra za istraživanje javnih pitanja The Associated Press – NORC, što pokazuje duboke podjele unutar Demokrata po pitanju sukoba.

Anketa je pokazala da 50 posto demokrata odobrava način na koji Biden upravlja sukobom, dok 46 posto ne odobrava, a dvije se skupine značajno razlikuju u svojim stajalištima o podršci SAD-a Izraelu, prenosi France 24. 

Gotovo 7 od 10 demokrata koji odobravaju Bidenovo upravljanje sukobom smatra da SAD trenutno pružaju pravu količinu podršku Izraelu. Od onih koji to ne odobravaju, 65 posto kaže da SAD previše podržava Izrael.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...