POPUNJAVANJE BUDŽETSKIH RUPA: Vlada RS MMF rekla "da", ali bez uslovljavanja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, koju je predvodila šef Misije Alina Ijancu.

  • Vijesti

  • 10. Nov. 2023  

  • 1

Novac od MMF-a dobrodošao bi Vladi Republike Srpske čije Ministarstvo finansija izrađuje budžet za 2024. godinu.

Da MMF-u, ali bez uslovljavanja, naglašavaju iz Banjaluke.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, koju je predvodila šef Misije Alina Ijancu.

Tokom razgovora premijer Višković je poručio da je Republika Srpska finansijski stabilna i da redovno isplaćuje sve obaveze, uprkos političkim i finansijskim pritiscima.

“Republika Srpska je opredijeljena za postizanje novog aranžmana sa MMF-om, ali bez uslovljavanja političkim mjerama i uz poštovanje stavova svih strana”, rekao je Višković.

Premijer je predstavnicima MMF-a poručio da je budućnost zemlje u ekonomiji i potvrdio im da će u Republici Srpskoj imati partnera što se tiče ekonomskih tema. Zahvalio se na tehničkoj pomoći koju MMF pruža Republici Srpskoj.

Predstavnici MMF-a su istakli spremnost da nastave razgovore sa svim nivoima vlasti u BiH, kako bi pomogli u prevazilaženju ekonomskih i fiskalnih izazova, koji su posljedica eksternih šokova.

“Tokom sastanka govorilo se o mjerama Vlade RS za narednu budžetsku godinu”, saopšteno je nakon sastanka na zvaničnom X profilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...