BOLNICA U TUĐEM DVORIŠTU: Ako treba Dodik i Srbima otima zemlju, neki tvrde da su krvarili za nju

"Radovi na novoj bolnici u Trebinju idu predviđenim tokom, a izvođač radova se redovno isplaćuje", rekao je Milorad Dodik

  • Politika

  • 10. Nov. 2023  

  • 1

Predsjednik RS Milorad Dodik posjetio je danas gradilište nove bolnice u Trebinju. Kako je najavljeno, do februara će biti završeni svi grubi radovi, dok će za godinu i po bolnica biti potpuno završena.

Sve je pogaženo, demokratija, institucije, zakoni, poručuje Srbo Škero iz Pokreta za restituciju Trebinje i dodaje da je u ratu krvlju odrbanio svoju imovinu na kojoj se danas gradi bolnica, piše Ljudski.ba.

Ja sam se borio 1992. da sačuvam tu imovinu i krvario za nju, za razliku od tog gospodina koji danas drži govor na mojoj đedovini. A gdje je on bio za vrijeme rata? Njegova je Vlada, njegova je skupština, što ne doneseš Milorade Zakon o restituciji, što ne vratite zemlju narodu?! Sve je pogaženo, demokratija, sva prava su pogažena tu, sve institucije su tu pogažene zato što se ne poštuje zakon i Ustav”, ističe Škero.

Škero dodaje da neće odustati i podsjeća javnost da je na spornoj lokaciji još od 2005. godine donesena zabrana raspolaganjem te da se radi o poljoprivrednom zemljištu.

“Mi smo preduzeli sve pravne radnje da to zaštitimo. Mi ne idemo silom, oni su silom i uzeli tu zemlju. Doći će vrijeme kada će ta jedna grupa ako Bog da, ako postoji pravda u ovoj državi, odgovarati pred zakonom. I nemojte misliti da ste vi završili posao zato što ste dolje zatemeljali i pravite neku zgradu. Dabogda je vi završili ali će neko da odgovara za zloupotrebu položaja jer ono se zna, od 2005. nad tim zemljištem postoji zabrana raspolaganjem”, kaže Škero.

"Radovi na novoj bolnici u Trebinju idu predviđenim tokom, a izvođač radova se redovno isplaćuje", rekao je Milorad Dodik u Trebinju.

“Mi smo isplatili izvođaču radova 18 miliona, redovno se isplaćuje po situacijama kako je predviđeno ugovorom. Vidjeli ste da smo rebalansom budžeta odredili 25 miliona za ovaj objekat i svake naredne godine, u naredne tri godine 32 miliona i četvrte godine od sada negdje 5 miliona, kada se budu završili radovi”, kaže Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...