UZBUDLJIVO NA NBA PARKETIMA: Jusuf Nurkić izuzetno loš u porazu „Sunsa“, Jokić briljirao, ali „Denver“ poražen u Houstonu

Najveće iznenađenje u noćas odigranim utakmicama NBA lige priredili su „Houston Rocketsi“ koji su na svom parketu nanijeli tek drugi ovogodišnji poraz „Denver Nuggetsima“ 107-104.

  • Sport

  • 13. Nov. 2023  

  • 0

Jusuf Nurkić nikako da izgradi kontinuitet dobrih igara uz svom novom klubu „Phoenix Sunsima“. U noćašnjem prazu svoje ekipe od „Oclahoma City Thundera“ 111-108 Nurkić je ubacio samio tri poena uz katastrofalan šut iz igre, 1-6, trojke 0-3.

Kevin Durant je kod „Sunsa“ bio najefikasniji sa 28 poena, „Oklahomu“ su predvodili Shai Gilgeous-Alexander Sa 35 i Jalen Williams koji je ubacio 31 poen.

Najveće iznenađenje u noćas odigranim utakmicama NBA lige priredili su „Houston Rocketsi“ koji su na svom parketu nanijeli tek drugi ovogodišnji poraz „Denver Nuggetsima“ 107-104. Nikola Jokić je još jednom briljirao sa 35 poena, 21 skokova i 11 asistencija. Međutim ni to nije bilo dovoljno da se savladaju „Rocketsi“ kod kojih je najbolji bio mladi Turčin Alperen Sengun sa 23 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Da jedan raspoložen igrač nije dovoljan za konačlni trijumf svoga time potvdila je i utakmica u kojoj je „Golden State Warriorsa“  na svom parketu poražen od „Minnesota Timberwolvesa“  sa 116-100. Stepf Curry je ubacio 38 poena, no nije imao raspoložene suigrače. Kod „Minnesote“ je ponovo najbolji bio Anthony Edwards sa ubačenih 33 poena.

Luka Garza ponovo nije bio ui sastavu „Minnesote“.

Luka Dončić i Kyrie Irving najbolji su tandem dosadašnjeg toka NBA lige. U pobjedi „Dallas Mawericsa“ protiv „Nev Orleans Pelicansa“ od 136-124 Irving je ubacio 35, a Dončić 30 poena.

„Dallas“ je sa omjerom 8 pobjeda i samo jendim porazom dijeli prvo mjestu Zapadne konferencije sa „Denver Nuggetsima“.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...