"POČINITELJI TREBAJU BITI ADEKVATNO KAŽNJENI": Davor Pranjić uputio saučešće porodici preminulog povratnika iz Dervente

Marko Mišić je stradao štiteći svoju imovinu, a posebno je teško saznanje da je riječ o povratniku koji je iznova počeo graditi svoj život, saopćeno je iz Ureda dopredsjednika Republike Srpske.

  • Društvo

  • 15. Nov. 2023  15. Nov. 2023

  • 1

Dopredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić uputio je sućut obitelji povratnika Marka Mišića, poručivši kako će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti da se ovako nešto ne ponovi te da počinitelji budu adekvatno kažnjeni.

Marko Mišić je stradao štiteći svoju imovinu, a posebno je teško saznanje da je riječ o povratniku koji je iznova počeo graditi svoj život, saopćeno je iz Ureda dopredsjednika Republike Srpske.

Kako se navodi, institucije su odradile svoj dio posla privodeći odgovorne, no samo se pravovremenom i preventivnom akcijom može spriječiti da se ovako nešto nikada i nigdje ne ponovi.

"Želim da nađu smirenje i utjehu te im poručujem kako su im moja vrata otvorena za pomoć i podršku, koja im je neophodna u ovom teškom trenutku", rekao je Pranjić.

Podsjetimo, hrvatski povratnik u Derventu Marko Mišić preminuo je u utorak od posljedica ozljeda koje je zadobio prije mjesec dana, kada je brutalno pretučen u pokušaju sprječavanja krađe drva iz svoje šume.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...