HISTERIJA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: „Lažno političko predstavljanje u Predsjednišvu BiH traje već 16 godina, vrijeme je da se to završi…“

Ponovio je Čovićevu mantru da su politički predstavnici hrvatskog naroda istinski zagovornici evropskog puta Bosne i Hercegovine.

  • Vijesti

  • 21. Mar. 2024  

  • 7

Lideri EU danas će na samitu u Briselu odlučiti otvoriti pregovore s BiH te zatražiti od Vijeća izradu pregovaračkog okvira, kako bi se ti pregovori i mogli otvoriti. Stoji to u nacrtu zaključaka koje bi Europsko vijeće trebalo usvojiti. Jedna od zemalja koja je najviše bila skeptična Nizozemska, je u Paralmentu dala zeleno svjetlo svom premijeru da glasa za otvaranje pregovora s našom zemljom.

-Otvaranje pregovora je uspjeh, ali treba riješavati i druga pitanja poput Izbornog zakona rekao je stranačku RTVHB Davor Pranjić, dopredsjednik bh. entiteta Republika Srpska.

Pranjić je iskoristio priliku za napad na člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

-Lažno političko predstavljanje nakon četiri mandata u Predsjedništvu komačno se mora riješiti, tome definitivno treba stati na kraj, kazao je.

Ponovio je Čovićevu mantru da su politički predstavnici hrvatskog naroda istinski zagovornici evropskog puta Bosne i Hercegovine.

-Ako sama ta osoba negira toliko godina, a uzurpira položaj Hrvata, odnosno instituciju u kojoj trebaju biti legitimni Hrvati i legitimni Hrvat koji treba biti izabran od hrvatskog naroda. 16 godina je uzurpirana pozicija hrvatskog člana Predsjedništva BiH i treba se to definitino završiti, kazao je uzbuđeno Pranjić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...