SINIŠA KARAN, MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA RS-a: „Niko nikada neće uhapsiti predsjednika Republike Srpske, trebalo bi uhapsiti Schmidta…“

Karan je rekao da bi trebalo uhapsiti Schmidta zbog rušenja ustavnog poretka BiH.

  • Društvo

  • 17. Nov. 2023  17. Nov. 2023

  • 5

-Niko nikada neće uhapsiti predsjednika Republike Srpske zato što je obavljao svoj ustavni posao i ako nekog treba hapsiti, onda je to Christian Schmidt rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan za RTRS.

-Ramo Isak trebalo bi da se bavi prijetnjama terorizma, umjesto što, mimo svojih nadležnosti, prijeti da će uhapsiti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Isak ne bi smio tako da istupa. Njegova politika prelazi u funkciju huškanja i potpirivanja. Radikalne grupacije će se nakon takvih istupa osjećati vrlo sigurno... Isak potpuno nastupa kao političar, a loše je da neko ko vodi političku partiju vodu MUP, rekao je Karan.

-Sudi se predsjedniku za nešto što nije krivično djelo, od nekoga ko ne može donijeti izmjene Krivičnog zakona. Ovo je ustavnopravno nasilje. Isak to preskače, ne želi da priča o tome. Evo ja neću preskočiti i reći ću - nikada niko neće uhapsiti predsjednika Republike zato što je radio svoj ustavni posao. Predsjednik je radio ustavni posao,  a MUP Srpske šititi ustavni poredak i institucije RS.a, kazao je Karan.

Karan je rekao da bi trebalo uhapsiti Schmidta zbog, kako je kazao, rušenja ustavnog poretka BiH.

-Da je ovo normalna država i normalne pravosudne institucije, i Sud i Tužilaštvo, ovdje bi bio uhapšen Schmidt i to ne zato što radi na crno, nego što ruši ustavni poredak, kazao je Karan.

Karan smatra da političari u Federaciji BiH, biranjem strane u sukobu u Gazi, ideološki podstiču radikalne grupacije u BiH.

-Posljednjih godina rijedak je slučaj terorizma u svijetu u kojem nije postojala neka poveznica sa BiH. To je jako loše, loše su poruke. Takvim porukama se stvara sigurno mjesto i logistička baza za radikalne islamske vjerske elemente, kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...