DO SADA SU BILI POZNATI PO MOBITELIMA: Ovo je prvi električni Huaweijev automobil, ima domet od čak…

Ponuda se sastoji od dvije verzije, jedne sa stražnjim pogonom s 215 kW (288 KS) i druge s pogonom na sve točkove koja razvija 365 kW (489 KS) i može ubrzati od 0 do 100 km/ h za 3,3 sekunde.

  • Auto

  • 17. Nov. 2023  

  • 0

Huaweijev automobil, model koji se zove Luxeed S7, bit će konkurent velikim električnim limuzinama poput BMW-a i5 ili Teslinog Modela S. Automobil su zajedno razvili tehnološki div Huawei i kineski proizvođač automobila Chery te je dugačak gotovo pet metara (497 cm).

Dizajn je moderan, skrojen po posljednjoj modi električnih automobila. Isto vrijedi i za unutrašnjost koja je primjer minimalizma s dva ekrana i odsustvom funkcijskih tipki.

alt

Važan je, s tehnološkog aspekta, operativni sistem HarmonyOS, koji je isti kao i na pametnim telefonima ili tabletima kineskog brenda. Odgovoran je za upravljanje multimedijskim sistemom i povezivošću. Drugi tehnološki aspekt je  autonomna vožnja, za koju je zaslužan kompleksni Huaweijev ADS 2.0 sistem, koji integrira 11 kamera visoke rezolucije, 12 ultrazvučnih radara i LiDAR senzor. Tu je i umjetna inteligencija.

alt

Ponuda se sastoji od dvije verzije, jedne sa stražnjim pogonom s 215 kW (288 KS) i druge s pogonom na sve točkove koja razvija 365 kW (489 KS) i može ubrzati od 0 do 100 km/ h za 3,3 sekunde. Spominje se domet od čak 800 km sa slabijom varijantom, a baterije su proizvod kineskog CATL-a.

S cijenom od 33.000 eura u Kini ovaj model je na razini manjeg Teslinog Modela 3, što je još jedna velika prednost Luxeeda ili Huaweija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...