PROPAGANDNA MAŠINERIJA: Izraelska vlada laže od prvog dana

Natenyahuov savjetnik u televizijskoj emisiji priznao da podaci o broju ubijenih Izraelaca u Hamasovom napadu nisu tačni i da je već prvog dana spaljeno 200 Hamasovih boraca.

  • Svijet

  • 18. Nov. 2023  

  • 0

Bivši izraelski ambasador u Londonu, a danas savjetnik premijera Izraela Benjamina Natenyahua Mark Regev, iznio je šokantne informacije koje stavljaju potpuno novo svjetlo na rat u Gazi. 

Govoreći uživo u programu američke televizije MSNBC, Regev je kazao kako su oni "pogrešno procijenili" i pretjerali sa brojem žrtava Hamasovog napada 7. oktobra, kada su rekli da je ubijeno 1.400 Izraelaca. Prema njegovim riječima, ubijeno ih je 1.200, a ovih drugih 200 zapravo su spaljena tijela "Hamasovih terorista", za koje su oni na početku mislili da su "njihovi". 

Da je novinar imao želje ili hrabrosti postaviti mu nekoliko potpitanja, Regev na njih ne bi mogao odgovoriti jer je cijela priča o Hamasovom napadu od početka puna kontradikcija, piše Stav.ba.

Naprimjer, gdje su ta spaljena tijela "Hamasovih" terorista pronađena? Kako su se pomiješala sa tijelima Izraelaca? Jesu li pronađeni zajedno za spaljenim Izraelcima? Ko ih je spalio? 

Novinar koji drži do vlastitog integriteta i posla kojim se bavi odmah bi postavio ovakva ili slična pitanja.

Na spisku koji je objavio izraelski Haaretz nalazi se 1.177 imena onih koji su, kako navodi list, poginuli u Hamasovom napadu, u masakrima, kao i u "ratu između Izraela i Hamasa". Barem jedna trećina čija se imena nalaze na spisku su vojnici i policajci, a značajan broj ih je poginuo u ratnim operacijama nakon 7. oktobra.

Od prvog je dana mnogo nelogičnosti u izraelskim tvrdnjama, koje se, i pored strašnih pritisaka na medije, svaki dan otkrivaju. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...