EKIPA "SB" NA LICU MJESTA: Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg sa članovima Predsjedništva BiH (FOTO)

On će sa Željkom Komšićem, Željkom Cvijanović i Denisom Bećirovićem razgovarati o sigurnosnoj situaciji u BiH i regionu, saradnji BiH s NATO savezom i euroatlantskom putu naše države.

  • Vijesti

  • 19. Nov. 2023  19. Nov. 2023

  • 3

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg večeras je stigao u službenu posjetu Sarajevu, a noć će iskoristiti i za radnu večeru sa članovima Predsjedništva BiH.

Kako Klix.ba ekskluzivno saznaje, večera je organizovana u poznatoj konobi "Luka" u centru grada. S obzirom na lokaciju restorana, prilazi su bili blokirani prilikom ulaska Stoltenberga i njegove delegacije.

On će sa Željkom Komšićem, Željkom Cvijanović i Denisom Bećirovićem razgovarati o sigurnosnoj situaciji u BiH i regionu, saradnji BiH s NATO savezom i euroatlantskom putu naše države.

Stoltenberg će se u ponedjeljak sastati s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom kao i sa predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krištom.

Planirano je da posjeti i sjedište NATO-a u Sarajevu gdje će održati sastanke s vojnim liderima i predstavnicima međunarodne zajednice.

Nakon BiH generalni sekretar NATO-a nastavlja balkansku turneju posjetama Kosovu, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.

Posjetu Zapadnom Balkanu generalni sekretar NATO-a će zaključiti sastankom sa savezničkim liderima iz regije na kojem će učestvovati Edi Rama, Zoran Milanović, Milojko Spajić kao i Robert Golob.

Kako je Klix.ba objavio prošlog mjeseca, nakon Stoltenbergove posjete, još jedan važan sastanak članica NATO-a bit će održan u decembru u Sarajevu.

Planirano je da 14. i 15. decembra u Sarajevu bude održan važan sastanak na nivou ambasadora država članica Sjevernoatlantskog saveza (NATO) uz nazočnost Stoltenbergovog zamjenika Mircea Geoana. Također postoji opcija i da šef NATO-a opet dođe u Sarajevo na taj sastanak.

Iduće godine BiH će biti domaćin i NATO partnerskog simpozija što će biti jak signal i podrška BiH iz NATO-a, a riječ je o najvažnijem događaju za NATO mimo samita i ministarskih sastanaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...