NENAD NEŠIĆ TRAŽI POMOĆ DRŽAVNIH INSTITUCIJA: "Očekujem od OSA-e da zaustavi ove monstruozne konstrukcije!"

"28 godina nakon rata treba da pričamo o naučno-tehnološkim centrima, a ne da izmišljamo bajke o kampovima. Slanjem besmislenih konstrukcija u javnost Zukan Helez može samo rastjerati investitore, novac i ljude iz BiH", poručio je Nešić.

  • Politika

  • 23. Nov. 2023  23. Nov. 2023

  • 7

Na informacije da u RS-u postoje kampovi za vojnu obuku u RS-u koje je sinoć iznio ministar odbrane Zukan Helez reagovao je danas ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić

"Ovo je besprizorno sijanje straha u javnosti i podrivanje stabilnosti zemlje. Očekujem od OSA-e i predsjedavajuće Savjeta ministara gospođe Borjane Krišto da javnosti saopšte činjenice i zaustave ove monstruozne konstrukcije. Niti postoje kampovi u Republici Srpskoj, niti se sprovode bilo kakve obuke", kazao je Nešić.

Tvrdi da su Helezove tvrdnje laž, plasirana dan nakon obilježavanja krsne slave MUP-a RS.

"Ako postoje neke paravojske u BiH to su one kojima prijeti Helez, i tim treba da se pozabavi Tužilaštvo BiH. Sve ostalo su notorne laži s ciljem sijanja straha i širenja netrpeljivosti, te rušenja integriteta MUP-a Republike Srpske. Ovakve laži i postupci su nedolični bilo kome ozbiljnom, a posebno ministru odbrane. Mislim da je krajnje vrijeme da se Tužilaštvo BiH pozabavi kontinuiranim govorom mržnje i širenjem međunacionalne netrpeljivosti od strane Heleza", kazao je Nešić.

Ministar Nešić je apelovao na sve građane da ne nasjedaju na ovakve manipulacije i da ne strahuju zbog bezbjednosti.

"28 godina nakon rata treba da pričamo o naučno-tehnološkim centrima, a ne da izmišljamo bajke o kampovima. Mislim da Helez ima ozbiljan problem sa poslom na koji je izabran. Slanjem besmislenih konstrukcija u javnost Zukan Helez može samo rastjerati investitore, novac i ljude iz BiH", poručio je Nešić.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...