SRAMOTNO: Dvojica muškaraca zbog ustaške zastave i skandiranja „Za dom spremni“ dobili kaznu od…

Zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  • Regija

  • 24. Nov. 2023  

  • 1

Zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dvojica su okrivljenika, inače s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije u susjednoj Hrvatskoj, uz optužni prijedlog dovedeni na Općinski sud u Vukovaru. Sudskim rješenjem određena im je mjeru zadržavanja u trajanju od pet dana te su predani u Zatvor u Osijeku.

Općinski sud odredio je kaznu zatvora od pet dana dvojici 31-godišnjaka jer su za vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara narušavali javni red i mir glasnim nedopuštenim uzvicima i pokretima ruku,  izvijestili su u četvrtak iz vukovarsko-srijemske policije

Zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dvojica su okrivljenika, inače s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije, uz optužni prijedlog dovedeni na Općinski sud u Vukovaru. Sudskim rješenjem određena im je mjeru zadržavanja u trajanju od pet dana te su predani u Zatvor u Osijeku.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska nastavlja s kriminalističkim istraživanjem o tom događaju.

Tokom ovogodišnje Kolone sjećanja u Vukovaru prije pet dana, koju su predvodili pripadnici HOS-a, grupa ljudi skandirala je ustaški pozdrav "Za dom spremni", uz podizanje desne ruke u zrak. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...