ŽUTA MINUTA NOVAKA ĐOKOVIĆA: "Čovjek me satima prati, ovo mi se nije dogodilo u 20 godina karijere..."

Pomalo komična situacija dogodila se i kad su htjeli testirati selektora Srbije Viktora Troickog.

  • Sport

  • 24. Nov. 2023  

  • 0

Novak Đoković je nakon Davis cup meća s Cameronom Norriejem (6:4, 6:4) odgovarao na brojna pitanja, a jedno od njih odnosilo se i na doping kontrole.

Novak je sat i pol vremena uoči jučerašnjeg meča dobio informaciju da će biti podvrgnut testiranju.

- Još nisam odradio kompletnu kontrolu, slijedi mi davanje krvi. Čovjek sjedi u uglu i satima me prati. Imao sam raspravu, jer evo za 20 i kusur godina karijere nije mi se dogodilo da mene doping kontrola, i ne samo mene, izabere. Obaviješten sam sat i po prije početka meča. Imam svoju rutinu i ne treba mi distrakcija. Da mi uzima krv, da razmišljam hoću li moći dati urin... Potpuno nelogična odluka. Kad sam pričao s predstavnikom doping agencije, rekli su mi da je razlog što će biti jako kasno taj da se pruži drugoj reprezentaciji vremena za više odmora, ali sam im onda rekao da pobjednik večerašnjeg dvoboja ne igra sutra, kazao je Đoković pa dodao:

- Uvijek sam podržavao testiranja, bilo da testiraju mene ili nekog drugog, ali ne pred meč. Šta će to promijeniti? Bit ću tu, kad završi meč, onda me testirajte. Mene sad čeka vađenje krvi. Nadam se da će promijeniti odluku.

Mediji u Srbiji navode da je Novak ovu odluku nazvao "sramotnom".

- Zanimljivo je da je ta doping agencija privatna kompanija. Trebala bi se provesti rasprava da mi kao svjetska organizacija u okviru našeg, da tako kažem, ekosistema, imamo svoju agenciju. Ne znam što bih dodao, vjerovatno će se tri puta tumačiti sve što kažem. Ovo je nečuveno. Ništa se ne krije, ali isto tako postoje neke granice. Oni ne razumiju šta se ovdje događa. Ne razumiju sport, ne razumiju gdje se nalaze, zaključio je Đoković.

Pomalo komična situacija dogodila se i kad su htjeli testirati selektora Srbije Viktora Troickog.

- Pomiješali su me s Kecmanovićem. Rade svoj posao, šef im je rekao. Nema zezanja, komentirao je Troicki.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...