RAMO ISAK O PRIJETNJAMA AMIRA KABIRIJA GRADONAČELNICI SARAJEVA:: "On je ovdje samo gost; Aktivno radimo na predmetu koji se odnosi na..."

(...) prijetnje upućene Benjamini Karić.

  • Politika

  • 24. Nov. 2023  24. Nov. 2023

  • 2

Ministar sigurnosti Ramo Isak osudio je prijetnje upućene gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić od strane Amira Grossa Kabirija, predsjednika M. T. Abraham Group i potpredsjednika Zrinjskog.

Isak je istakao kako policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) aktivno rade na predmetu koji se odnosi na prijetnje koje je Kabiri uputio gradonačelnici Sarajeva koju je, između ostalog, optužio da podržava Hamas.

"Uvjeren sam kako će policijski službenici Federalne uprave policije profesionalno, odgovorno i u brzom vremenskom periodu poduzeti radnje iz svoje nadležnosti, a sve kako bi se spriječilo nedopustivo zlostavljanje i uvrede kojim je izložena gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine", piše u saopštenju ministra Isaka, u kojem se dalje navodi:

"Bosna i Hercegovina i njen glavni grad - posebno uzimajući u obzir historijski kontekst - nikada neće biti na krivoj strani historije, a stranim državljanima poput Amira Gross Kabirija treba biti dobro poznato kako su u našoj zemlji samo gosti i kako se moraju ponašati u skladu sa bosanskohercegovačkim zakonima.

Gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić pružam punu podršku u jasnom izražavanju svojih stavova, ljudskosti, ali i hrabrosti koju je pokazala“, zaključuje Isak.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...