BH. DRŽAVLJANIN UHAPŠEN NA GRANICI KOD DUBROVNIKA: U luksuznom audiju pokušao prenijeti 20 kilograma kokaina, drogu nanjušio policijski pas

NAvodno je riječ o kokainu visoke čistoće. Također pišu da je u ovoj akciji pomogao i policijski pas, ali i kako se droga prevozila u vozilu visoke klase. 

  • Hronika

  • 24. Nov. 2023  24. Nov. 2023

  • 0

Državljanin BiH priveden je jutros pred suca istrage zbog pokušaja krijumčarenja 20 kilograma kokaina u BiH preko graničnog prijelaza Gornji Brgat, piše Dubrovački dnevnik.

Neslužbeno doznaju da se radi o kokainu visoke čistoće. Također pišu da je u ovoj akciji pomogao i policijski pas, ali i kako se droga prevozila u vozilu visoke klase. 

Otkrio ga policijski pas

Sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, Pero Miloglav, odredio je uhićenome istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, s obzirom na okolnosti počinjenja, kao i opasnosti od bijega, s obzirom na to kako se radi o državljaninu BiH.

"Droga kokain, 19,3 kilograma, je prevožena u luksuznom osobnom vozilu marke Audi Q5, u preinačenom dijelu vozila. Sumnja je pala nakon što je službeni policijski pas reagirao te je izdan nalog za pretragu temeljem kojeg je pronađena droga. Za ovo kazneno djelo, predviđena kazna zatvora je ona u trajanju od jedne do 12 godina", izjavio je Miloglav za Dubrovački dnevnik. 

Prvi slučaj da je droga zaplijenjena na izlazu iz Hrvatske

Ono što je zanimljivo kod ovog slučaja i po čemu se razlikuje od ostalih zapljena jest to što je ovo prvi slučaj kako je droga zaplijenjena na izlazu iz RH, piše dubrovački portal.

Dosad je to uvijek bilo na ulazu u državu, primjerice na granici Crne Gore. Ovo bi značilo kako se najvjerovatnije radi o drogi koja je putovala iz Evrope. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...