LOŠE VRIJEME I NESTANAK STRUJE UZROKOVALI HAOS: Četvoro ljudi, uključujući i 3-godišnje dijete, zaglavili se na žičari

Policija je, po prijemu dojave, preduzela aktivnosti na pronalasku i spašavanju ljudi,

  • Hronika

  • 26. Nov. 2023  

  • 0

Četvoro ljudi, među kojima i trogodišnje dijete, usljed lošeg vremena i nestanka struje ostali su zarobljeni na žičari koja vodi do planine Vodno iznad Skoplja.

Kako se navodi u saopštenju makedonskog MUP-a, prvobitno je javljeno da su ljudi zaglavljeni u gondoli žičare, ali je potom došla struja i oni su stigli do vrha planine Vodno.

Međutim, usljed nevremena i nestanka struje, oni za vikend nisu uspjeli da se spuste sa planine, prenosi makedonski Sitel.

Policija je, po prijemu dojave, preduzela aktivnosti na pronalasku i spašavanju ljudi, nakon čega su se oni bezbjedno, u pratnji policijskih službenika, spustili ka Skoplju, stoji u saopštenju makedonskog MUP-am, prenosi Tanjug.

Među zarobljenima na žičari bio je i jedan njemački državljanin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...