VUČIĆ SE POKUŠAO OPRAVDATI NA OMILJENOJ TELEVIZIJI, A BOLJE DA NIJE: „Sjećate se kako su rekli da je prije tri dana postavljen za..."

Aleksandar Vučić je demantovao da je u sukobu sa Bratislavom Gašićem, navodeći da je Gašić „jedan od njegovih najbližih saradnika“.

  • Regija

  • 27. Nov. 2023  27. Nov. 2023

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć kako Zlatibor Lončar ne može u ovom trenutku da bude postavljen na mjesto direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) do izbora novog direktora jer nije zaposlen u ovoj instituciji, te dodao da neće govoriti "da li je Lončar blizu ili daleko od te funkcije poslije izbora".

„Sjećate se kako su rekli da je prije tri dana postavljen za direktora BIA? Pa nije postavljen. Da li je daleko ili blizu, ja o tome neću da govorim dok ne bude neko postavljen“, rekao je Vučić, dodajući da Lončara „izuzetno cijeni i voli“.

„Ali sasvim sigurno će prvo biti postavljen neko iz kuće (BIA) koji treba da vodi BIA taj period dok se ne postavi neki novi poslije izbora, a Lončar nije zaposlen u BIA. Vidjećemo ko će to biti, imaju neka tri prijedloga, pa se o tome razgovara, pa i sa gospodinom Vulinom“, dodao je Vučić.

Aleksandar Vučić je demantovao da je u sukobu sa Bratislavom Gašićem, navodeći da je Gašić „jedan od njegovih najbližih saradnika“.

„Zajedno smo ušli u Srpsku naprednu stranku. Izuzetno sam ga poštovao i kao privatnika… U najboljim mogućim smo odnosima“, rekao je Vučić u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink.

Podsjetimo, poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević ranije je objavio na mreži X tvrdnje da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić „donio odluku da Zlatibora Lončara postavi na čelo Bezbjednosno-informativne agencije“.

„Pošto je mafijaški režim pred porazom kako bi njegovi kumovi zaštitili nelegalno stečeni kapital, noćas je Aleksandar Vučić donio odluku da Zlatibora Lončara postavi na čelo BIA. Doktor smrt u obračunu sa opozicijom treba da opravda nadimak i obezbijedi opstanak na vlasti“, napisao je Milivojević 25. novembra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...