DODIK ODMAH ODGOVORIO MARHYJU: "Vaše djelovanje je neprijateljsko prema svim građanima BiH!"

"Vi rušite Ustav BiH podržavajući suspendiranje parlamenta kao vrhovne i jedine zakonodavne vlasti. Vi BiH činite sve ono loše za šta optužujete druge", stoji u Dodikovoj objavi.

  • Politika

  • 01. Dec. 2023  01. Dec. 2023

  • 6

Lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpke i ovog puta odgovorio je ambasadoru Sjedinjenih Američkoh Država Michaelu Murphyju, nakon što su iz ambasade ponovo upozorili na štetnost aktivnosti i retorike Dodika.

"Gospodine Murphy, onaj ko vam je pisao izjavu, očigledno je opisao Vas, a Vi ste u taj opis ubacili moje ime. Vaši postupci i retorika su opasni po BiH.

Vaše djelovanje je neprijateljsko prema svim građanima BiH.

Vi urušavate suverenitet BiH jer joj namećete tutora i pretvarate je u protektorat.

"Vi rušite Ustav BiH podržavajući suspendiranje parlamenta kao vrhovne i jedine zakonodavne vlasti. Vi BiH činite sve ono loše za šta optužujete druge", stoji u Dodikovoj objavi.

Господине Марфи, онај ко вам је писао изјаву, очигледно је описао Вас, а Ви сте у тај опис убацили моје име. Ваши поступци и реторика су опасни по БиХ.

Ваше дjеловање је непријатељско према свим грађанима БиХ.
Ви урушавате суверенитет БиХ јер јој намећете тутора и претварате је…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...