IZNENADA ERUPTIRAO VULKAN: Najmanje 11 ljudi poginulo, spasilačke ekipe na terenu...

Dok su tragali za nestalima uspjeli su spasiti još tri planinara.

  • Hronika

  • 04. Dec. 2023  

  • 0

Nakon iznenadne erupcije vulkana Mount Marapi u Indoneziji pronađena su tijela 11 planinara, a spasioci tragaju za još 22 osobe koje se vode kao nestale.

Vulkan u zapadnoj Sumatri izbacio je velike stubove dima na visinu od preko 3.000 metara, a oblaci vrućeg pepela proširili su se kilometrima unaokolo, javlja AP navodeći da su okolna sela i obližnji gradovi prekriveni tonama vulkanskog pepela.

Oko 75 planinara krenulo je u subotu na ovu planinu visoku oko 2.900 metara kada je krenula erupcija i zarobila ih tokom uspona.

-Osmero spašenih je u nedjelju prebačeno u bolnice sa opekotinama, a jedan spašeni je imao slomljeni ekstremitet, rekao je  zvaničnik lokalne Agencije za potragu i spašavanje u Padangu, glavnom gradu provincije.

Načelnik Agencije za potragu i spašavanje Zapadne Sumatre Abdul Malik rekao je da su spasioci jutros pronašli 11 tijela penjača dok su tragali za nestalima, kao i da su uspjeli da spase još tri planinara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...