CURE DETALJI MONSTRUMOVOG BIJEGA: Otmičar i ubica djevojčice i frizera prvo dovezen u Srbiju i ostavljen u hotel, dovezao ga je…

Tijelo devojčice pronađeno je u nedelju 3. decembra u okolini Skoplja.

  • Hronika

  • 06. Dec. 2023  

  • 1

Makedonski ministar policije Oliver Spasovski na vanrednoj konferenciji za medije opisao je kako je izgledala putanja kretanja Ljupča Palevski-Palčo koji je bio u bjekstvu nakon što je oteo i ubio Vanju Gorčevsku Đorčevsku i Pančea Žiževskog.

Prema riječima Spasovskog, Palčo je dovezen automobilom u Beograd i ostavljen u hotelu.

„Njegov advokat ga je vozilom odvezao u Srbiju, dalje je ostavljen u hotelu, odatle ga je, sutradan, pokupilo i drugo lice iz Skoplja. Džipom, preko graničnog prelaza Gradina ušao je u Bugarsku“, naveo je ministar Spasovski.

Preko Bugarske ušao je u Tursku.

„U Turskoj odlazi u grad Balikesir. Naše službe stupile su u kontakt sa turskim operativnim izvorom, koji nam je za kratko vrijeme dao povratnu informaciju da se osoba nalazi u Balikesiru. I rekao nam je da želi da ide u Istanbul. Tu ostaje praktično u Baliksiru“, kazao je ministar.

Uhapšen je u Baliksiru na ulici, naveo je.

„Procedura za ekstradicioni pritvor je u rukama Ministarstva pravde, a potom će izaći pred lice pravde. Pravda stoga treba da bude brza i u potpunosti sprovedena“, kazao je ministar.

Vanja Đorđevska je oteta 27. novembra ispred zgrade u kojoj je živjela, kada je ujutro krenula u školu. Nekoliko sati kasnije je i ubijena. Istraga je pokazala da je motiv otmice bilo koristoljublje. Istraga se vodi i protiv njenog oca, za kog policija tvrdi da je otmičarima dao podatke o kćerki i njenom kretanju. Cilj je bio da se iznudi otac od njegove bivše supruge, a Vanjine majke.

Tijelo devojčice pronađeno je u nedelju 3. decembra u okolini Skoplja.

Istog dana pronađeno je i tijelo penzionisanog frizera iz Velesa Panča Žežovskog, koji je nestao 22. novembra. Njegov auto je korišten u otmici djevojčice, a policija ga je pronašla zapaljenog.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...