ZAKLJUČAK ŽELJKE CVIJANOVIĆ: "Ovo je suđenje Ustavu BiH!"

"Ulazimo u raspad kada je u pitanju BiH. Jer ovo jeste suđenje Ustavu BiH. To je pokrenuto od onih koji ne žele dobro državi i onih koji misle da se sve može silom učiniti", mišljenja je Cvijanović.

  • Politika

  • 06. Dec. 2023  

  • 2

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da postupak pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, suđenje Ustavu BiH i samoj BiH, koje su pokrenuli oni koji ne žele dobro ovoj zemlji i misle da se sve silom može učiniti.

"Republika Srpska je jedini politički element ili faktor u okviru BiH koji stoji na braniku demokratije i demokratičnosti, principa po kojem mora da postoji odgovornost domaćih institucija, da su te institucije izabran na demokratski način na slobodnim izborima i da su odgovorne građanima, a ne namjesniku koji nije prošao proceduru izbora, a i da je prošao, ne bi imao pravo da nameće zakone", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da proces protiv Dodika i Lukića predstavlja politički obračun u kojem je Christian Schmidt zloupotrijebio pravosudne institucije.

Poručila je i kako ovaj proces na neki način doprinosi raspadu BiH.

"Ulazimo u raspad kada je u pitanju BiH. Jer ovo jeste suđenje Ustavu BiH. To je pokrenuto od onih koji ne žele dobro državi i onih koji misle da se sve može silom učiniti", mišljenja je Cvijanović.

Na kraju, naglasila je kako vjeruje da će ishod suđenja Dodiku biti dobar.

"Siguran sam da će ishod biti dobar, a ne kakav su oni namijenili. Vjerujem da će ova država imati snage da se iščupa iz ralja i da će se vratiti svom sistemu i svom narodu", zaključila je Cvijanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...