ŠTA SE DOGODILO U DUBAIJU: Andrej Plenković se pohvalio fotografijom, vlada negira plaćanje...

"I ove godine Burj Khalifa je u bojama hrvatske zastave", napisao je.

  • Regija

  • 08. Dec. 2023  08. Dec. 2023

  • 1

Najviši neboder na svijetu Burj Khalifa prije sedam dana zasjao je u bojama hrvatske zastave tokom posjeta Andreja Plenkovića Dubaiju. Hrvatski premijer pohvalio se prizorom na mreži X.

"Susret s najvećim investitorom u Dubaiju Mohamedom Alabbarom, s kojim nastavljamo kvalitetan dijalog i suradnju. I ove godine Burj Khalifa je u bojama hrvatske zastave", napisao je.

Nakon što su vidjeli da se informacija o tome kako je Hrvatska to platila širi društvenim mrežama, novinari Indexa poslali su upit vladi i pitali je li to plaćeno.

"Republika Hrvatska nije snosila troškove osvjetljenja zgrade Burj Khalifa, a isticanje hrvatske zastave bila je gesta domaćina", poručili su.

Podsjetimo, oglas ili poruka na Burj Khalifi košta najmanje 250.000 dirhama (AED), odnosno oko 110.000 KM. To je cijena trominutnog prikaza oglasa, pisao je Arabian Business.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...