BIDENOV REJTING NIKADA NIŽI: Trump pretekao šefa Bijele kuće

Nezadovoljstvo Bajdenom je sveprisutno u novoj anketi.

  • Svijet

  • 09. Dec. 2023  

  • 0

Američki predsjednik, Joe Biden, prvi put zaostaje za Donaldom Trumpom, pokazala je nova anketa Wall Street Journala o predsjedničkim izborima 2024. godine.

Prema pisanju lista, Bidenov rejting je trenutno na najnižem nivou otkako je izabran za predsjednika i podržava ga 43 posto birača, dok je za Trumpa 47 posto anketiranih.

Prednost republikanca i bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država povećava se na šest procentnih poena kada se dodaju potencijalni nezavisni kandidati koji zajedno imaju oko 17 posto podrške.

Najpopularniji među njima je Robert Kennedy Mlađi za kog bi glasalo osam posto ispitanika.

Nezadovoljstvo Bidenom je sveprisutno u novoj anketi, piše američki list i navodi da samo 23 posto glasača kaže da im je Bidenova politika lično pomogla, dok 53 posto navodi da im je predsjednikova politika naškodila.

Nasuprot tome, oko polovina birača kaže da im je Trumpova politika u vrijeme kada je bio predsjednik lično pomogla, dok više od 37 posto kaže da im je naštetila.

Rezultati istraživanja predstavljaju novi šok za Bidena i njegove demokrate, od kojih neki otvoreno iskazuju zabrinutost da taj 81-godišnjak sposoban da pobijedi na izborima i bude predsjednik još četiri godine.

Istovremeno, demokrate sve više upozoravaju da je Trumpov povratak moguć, a prema njihovim riječima, njegov drugi predsjednički mandat bi predstavljao opasnost po američku demokratiju, piše list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...