IVICA PULJIĆ, IZ NEW YORKA: „Bivša ambasadorica Bosne i Hercegovine u UN-u ostavila je…“

-Iako u mirovini, rado je viđena gošća u svjetskoj organizaciji, poručio je Puljić.

  • Vijesti

  • 13. Dec. 2023  

  • 0

Ivica Puljić, čuveni bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, podijelio je na društvenim mrežama fotografije sa svečanosti u New Yorku.

-Bivša ambasadorica BiH u UN-u Mirsada Čolaković, je "zbog značajnih postignuća u BiH i globalno, kao uzorni BiH ambasador u Vijeću sigurnosti UN-a uz doprinos poboljšanju mira i sigurnosti, dobitnica nagrade Diwali pečat, što je verzija za diplomatski Oskar.

Dodjelu su organizirali još UN, SAD i EU, a svečanost je održana u New Yorku.

Ambasadorica Čolaković je ostavila neizbrisiv trag tokom službovanja u UN-u povezujući brojne visoke diplomate s BiH tako da je i danas, iako u mirovini, rado viđena gošća u svjetskoj organizaciji, poručio je Puljić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...