UZBUDLJIVO NA NBA PARKETIMA: Sjajan nastup Jusufa Nurkića u pobjedi „Sunsa“ nakon što ga je okrutno nokautirao Dramond Green

Iz igre je isključen i Nikola Jokić u susretu „Denver Nuggetsa“ protiv „Chicago Bullsa“.

  • Sport

  • 13. Dec. 2023  13. Dec. 2023

  • 0

Jusuf Nurkić sa 17 poena bio je drugi najbolji strijelac „Phoenih Sunsa“ u pobjedi protiv „Golden State „Warriorsa“ 119-116. Imao je i 13 skokova i 7 asistencija. Najefikansiji kod „Sunsa“ bio je Devin Booker sa ubačenih 32 poena.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine tokom prvog poluvremena bio je žrtva divljačkog napada Dramonda Greena koji ga je tokom jednog duela namjerno udario pesnicom u glavu. Nurkić je pao na pod, a sudije su odmah isključile igrača „Warriorsa“.

Stepf Curry sa 24 poena bio je najbolji kod poražene ekipe. Svojevrstan kuriozitet je da  je „klupa“ „Wariorsa“ postigla dvoustruko više poena od prve petorke tog tima!

Iz igre je isključen i Nikola Jokić u susretu „Denver Nuggetsa“ protiv „Chicago Bullsa“. Nakon jednog okršaja pod obručom sa Nikolom Vučevićem, Jokić je tražio od sudija da sviraju prekršaj nad njim, očigledno je u tome pretjerao, pa su mu sudije za krakto vrijeme dodijelile dvije tehničke greške ga i uputile ga  u svačinici. Jokić je do tada u igri proveo samo 16 minuta i postigao 4 poena.

No, „Nuggetsi“ su i bez svog najboljeg košarkaša pobijedili „Bullse“ 114-106.

Najljepša utakmica večeri odigrana je u Dallasu gdje su domaći „Mawericsi“ savladali „Los Angeles Lakerse“ 127-125. Luka Dončić sa 33 poena, 17 asistencija i 6 skokova nadigrao je LeBrona Jamesa koji je također ubacio 33 poena, te imao 9 asistencija i 8 skokova. Heroj večeri bio je donedavni košarkaš beogradskog „Partizana“, Australac Dante Exum koji je sa 26 poena, uz šut za trojku 7 od 9 prelomio utakmicu u posljednjoj četvrtini.

Rezultati ostalih noćas odigranih utakmica NBA Lige

Clevlend Cavilers-Boston Celtics: 113-120

Sacramento Kings-Los Angeles Clippers: 99-119    

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...