TAKO TO RADE PRAGMATIČNI NIJEMCI: Od Golfa dizelaša do električnog Golfa za samo osam sati…

Zasad nisu poznate performanse motora ili sastav baterije.

  • Auto

  • 14. Dec. 2023  

  • 0

Želite li pretvoriti svoj dizelaš u auto na baterije? I ta opcija postoji, ali na nekim tradicionalnim tržištima poput našega mnogi vozači i vlasnici vozila samo će odmahnuti rukom na ovu ideju i pitati – zašto?

Dakle, njemački startup iz Dachaua bavi se konverzijama. Kompanija e-Revolt nije prva koja vidi interes u tom poslu, ali je poznata po tome što cijeli proces traje samo osam sati. Konverzije je moguće provesti na čak 42 modela automobila, uključujući Volkswagen Golf  VII (na slikama), Seat Lean, Audi A3..., piše Euronews. Zamjena pogona i ugradnja baterija košta od 12.000 do 15.000 eura. Jeftino ili skupo, procijenite sami...

alt

e-Revolt tvrdi da baterija ima dovoljno energije za 250 do 300 kilometara. Inače, modularnost paketa omogućava da u budućnosti ugradite i moderniju bateriju. Uz ovaj paket dolazi i novi, moderni infotainment sistem, pomoću kojeg se upravlja funkcijama punjenja električnom energijom ili se nadgledaju važni podaci sustava (poput dometa).

alt

Zasad nisu poznate performanse motora ili sastav baterije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...